Jagten på den “Perfekte Uge”

Måske har du tidligere oplevet, ligesom jeg selv har flere hundrede gange, at falde i “Den Perfekte Uge”-fælden. Du ved ugen, hvor alting bare spiller. Kosten har været on-point. Dine squats sad lige i skabet. Motivationen var i top og energien var høj til alle ugens træninger. Og hvis ikke ugen føles sådan, så er det en lorte uge – ikke?

Hvorfor er vi så besat af jagten på den perfekte uge?

Måske skyldes det, at vi konstant bliver bombarderet med highlights, flotte præstationer og motiverende citater på diverse sociale medier. Misforstå mig ikke, disse kan være en super motivator og kan gøre os endnu mere sultne i jagten på vores mål – og det er positivt. Men, de har også potentialet til at give os et misforstået forhold til vores træningsuge. De af jer der kender mig ved, at jeg knuselsker excel ark, kasser og systemer. Desværre for mit, til tider lidt firkantede hoved, så er vi mennesker ikke skabt i et excel-ark – omend det havde været helt genialt.

Hvorfor kan alle uger ikke bare være 100%?

Der er et hav af faktorer der spiller ind på din præstationsevne. Tidligere træningsfase, stress på arbejdet/uddannelsen, restitutionsprotokoller, søvn og helt sikkert en masse mere som jeg har glemt i skrivende stund.

Hvis du forventer at have den perfekte uge, hver uge – så skal alting være ens hele tiden, og så kan vi endda ikke engang være sikre. Satans.

Vi bør ændre vores syn og tanke

I stedet for at vi relativt ofte ikke lykkedes med det urealistiske mål om “Den Perfekte Uge”, så bør vi måske overveje at måle vores uge ud fra nogle andre parametre. Det kunne være:

  • Gav jeg alt jeg havde i denne uge?
  • Trænede jeg så hårdt jeg kunne, med de forudsætninger jeg havde?
  • Prioriterede jeg de rigtige elementer i denne uge?
  • Hvad blev jeg bedre til i denne uge?
  • Hvad lærte jeg i denne uge, som jeg kan bruge i næste uge?

Med spørgsmål som disse, og find endeligt gerne selv på flere, kan vi evaluere ugen ud fra andet end “var den perfekt?” eller “hvad kunne jeg have gjort bedre”. Desto bedre vi bliver til at acceptere, at livet vil komme i vejen for vores træning en gang i mellem og finde holdbare løsninger i de situationer, træffe gode, reflekterede valg og se fremad, desto bedre bliver vi (måske) på den langebane.

Konklusion

Don’t beat yourself up.

Træn målrettet, evaluer løbende, tilpas og fortag ændringer – og sidst men ikke mindst: accepter, at der kommer til at være uger, der føles stinkende dårligt. Ro på, det er heldigvis ikke en enkelt træningsuge der gør forskellen når du står til verdensmesterskabet.


Træn hårdt, målrettet og fucking smart!

/Oliver Bay
BARA Fitness ApS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *